10 TIPS voor een levendig tuinontwerp

10 TIPS voor een levendig tuinontwerp

 

the garden in you the garden in you by Geral Overbeek

 

 

 

 

Met deze 10 tips voor een levendig tuinontwerp kan je alvast een start maken om The Garden In You te ontdekken.

“Je eerste stappen onderweg naar meer tuinplezier”…

 

10 TIPS voor een levendig tuinontwerp

 

1. Denk eerst goed na wat je echt wil in de tuin en maak een lijst onafhankelijk van de andere bewoners of familieleden, als iedereen zijn lijst klaar heeft leg je deze naast elkaar en ga je overleggen.

2. Ga andere tuinen bekijken, Voel de tuinsfeer en praat eventueel met de tuineigenaren hoe zij hun tuin ervaren en waarom zij hem zo hebben ingericht. Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken bij de Tuinen van Appeltern waar vele                  tuinstijlen naast elkaar te bekijken zijn.

3. Kies aan de hand van de wensenlijst en de tuinbezoeken het programma van eisen dat perfect bij je past.

4. Kies een vorm die past bij de tuinsfeer die gewenst is bij jullie huis, overleg goed met alle gebruikers omdat dit de basis van het ontwerp vormt.

5. Creëer geheime hoekjes in de tuin en diverse zitplekken waardoor je de tuin steeds weer anders ervaart. Is de tuin ineens te overzien dan gaat dat snel vervelen.

6. Let goed op waar de zon in de tuin schijnt in de seizoenen en de loop van de dag. Hierdoor kan je bepalen of het terras in de zon of in de schaduw komt.

7. Hoe veel privacy is wenselijk in de tuin, bekijk goed waar je inkijk hebt van en naar de buren. Neem dat gegeven in je ontwerp mee en plaats eventueel een afscherming met groen.

8.Planten op de meest geschikte plaats, een veel gemaakte fout is dat je alleen let op de bloemkleur en hoogte maar niet of de plant van zon houdt of juist een plek in de schaduw.
Als de planten op de juiste plaats in een passende grondsoort staan zullen ze veel beter bloeien en gezond groeien.

 

9. Volg een tuincursus als je er zelf niet uitkomt, over tuinontwerpen of beplantingsplan maken bijvoorbeeld (wij geven diverse van deze praktische cursussen) om je kennis te vergroten en je ervaringen te delen met andere
tuinliefhebbers.

10. Kies voor duurzaam en eenvoud, duurzame producten gaan langer mee waardoor je er ook veel langer van kan genieten. Eenvoud en rust maken de tuin tot een oase waar je heerlijk tot rust kunt komen.
Mijn advies is leg de nadruk op het vormgeven van de ruimte en planten in plaats van de tuin te vullen met een veelvoud van losse elementen.

 

Kom in actie met de 10 TIPS voor een levendig tuinontwerp

 

Wil jij graag The Garden In You vinden?
Mijn  nieuwe boek The Garden In You (nl. geschreven) laat je stap voor stap zien hoe jouw droomtuin kan worden vorm gegeven. Ontdek via de volgende link welke extra’s je bij het boek ontvangt: The Garden In You book

 

Heb je nog tuinvragen?  Laat het ons weten we helpen je met plezier op weg.

Jouw mening telt : Laat me weten of je met de 10 tips aan de slag kunt of plaats een andere reactie onderaan deze pagina.

 Tuinvragen beantwoorden we op Tuincursus-Online

 

 

Veel plezier met de zoektocht naar The Garden In You,  Geral Overbeek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>